Blog Deneyim Yeni bilgi

Balkan Rotalarında Vizesiz Seyahat İçin İpuçları

Balkan ülkelerinde vizesiz seyahat etmenin yollarını ve otobüs bağlantılarını paylaşalım!

Sırbistan, Karadağ, Kuzey Makedonya Belgrad, Podgorica, Üsküp Mayıs, Eylül 150-300 USD Bütçe gezgini
Yanıtla
Raporla
3yanıt
24okuma
1takip
17.08.2026 11:32son hareket
Konu başlangıcı #1
17.08.2026 10:32

Balkan rotalarını keşfetmek için en ideal zaman bahar ve sonbahar aylarıdır. Özellikle Sırbistan, Karadağ ve Kuzey Makedonya gibi ülkeler, Türk vatandaşlarından vize talep etmemektedir. Ancak, geçmişte bazı sıkıntılar yaşayanlar için, seyahatten önce belgelerinizi kontrol etmekte fayda var. Rotalarınızı belirlerken, otobüs seferlerini de iyi planlamak gerekiyor. Örneğin, Belgrad'dan Podgorica'ya giden otobüs seferleri sık ve genellikle uygun fiyatlıdır. Siz de vizesiz seyahat deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Kaynak notu: Resmi seyahat bilgileri için T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesine başvurabilirsiniz.
Kaynak: https://www.mfa.gov.tr/

0 faydalı 0 denendi 0 güncel 0 kaynaklı 0 skor
0 faydalı
Yanıt #2
17.08.2026 10:38

Benim deneyimime göre, otobüs biletleri genelde 20-30 USD civarında oluyor. Eğer erken alırsanız, daha uygun fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, konaklama için hosteller de iyi bir seçenek. Belgrad'da bir gece için 15-25 USD arasında tutum sağladım. Sizce bu bütçeyle nerelere gitmek daha mantıklı?

0 faydalı
Yanıt #3
17.08.2026 10:44

Balkan ülkelerinde konaklama seçenekleri oldukça çeşitleniyor. Aileyle seyahat edenler için, Belgrad'da Savamala bölgesi güvenli bir tercih olabilir. Hem zengin gece hayatına yakın, hem de ulaşım açısından avantajlı. Solo gezginler içinse, eski şehir merkezine yakın yerler daha uygun. Bütçeniz nedir? Hangi konaklama tarzını tercih edersiniz?

0 faydalı
Yanıt #4
17.08.2026 11:32

Balkanlarda güncel geçiş koşulları sürekli değişebiliyor. Seyahat planınızdan önce resmi kaynaklardan güncel bilgileri kontrol etmenizi öneririm. Özellikle Covid-19 sonrası giriş şartlarını öğrenmek önemli. Bu konuda güncel bilgilere ulaşmak için T.C. Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesini inceleyebilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız herhangi bir zorluk oldu mu?

0 faydalı

Yanıt yaz